Rusya'nın Türkiye'yi IŞİD'ten petrol almakla suçlaması

Rusya'nın Türkiye'yi IŞİD'ten petrol almakla suçlaması

24 Kasım 2015 tarihinde sabah saat 09:30 civarında, Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı, Türk F-16’ları tarafından düşürüldü. Bu olayın hemen ardından, Rusya kara propagandalara başlayarak Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Rusya'nın en büyük iddialarından birisi, Türkiye'nin İŞİD'ten petrol alarak bu terör örgütüne mali destek sağladığı ve örgütün büyümesine yardım ettiği şeklindeki iddiası oldu.

Bu iddia ile ilgili olarak, ilk başta ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, "Türkiye hükümetinin petrol kaçakçılığı konusunda IŞİD'le işbirliği yaptığı iddialarını tamamiyle reddediyoruz" şeklinde açıklama yapmıştı.

Benzer şekilde Almanya Dışişleri Bakanı Sözcü Yardımcısı Chebli, Suriye'nin IŞİD'in sattığı petrolün büyük kısmını satın aldığını bildiklerini söyledi ve Türkiye'nin İŞİD'ten petrol aldığı ile ilgili herhangi bir belge ya da istihbarat olmadığı bilgisini paylaştı.

Bugün de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, "Rusya gibi bir devletin, DAEŞ petrolünün Kürdistan bölgesi aracılığıyla Türkiye'ye gönderildiği yönündeki ithamı bizi üzmüştür. Rusya hükümetinin paylaştığı bilgiler doğru değildir" şeklinde bir beyanat verdi.

Türkiye'yi destekleyen açıklamalar ardı ardına gelmeye devam ederken; ülke içindeki rezil ve kepaze bir kesimin, ülkelerini petrol kaçakçılığı ve terör örgütlerine destek vermekle suçlamasını ve bu yolla siyasi menfaat edinme çabalarını iğrenerek takip ediyoruz. Böyle seviyesiz kişilerin, kendi ülkelerini -düşmandan daha düşmanca- karalamayı kendilerine görev bilmelerini şiddetle kınıyoruz.


8 yıl 5 ay önce eklendi

ABD-Türkiye ilişkilerinde kur garantili mevduat hesabı ne anlama geliyor? Türkiye'de öğrenci kalitesi son dönemde düşüyor mu? Telefon Bankacılığı ile dolandırma denemesi Mete Yarar'ın askeri kuvvetlerimiz hakkındaki açıklamaları Rusya'nın Türkiye'yi IŞİD'ten petrol almakla suçlaması Ülkelerin yoksulluk sınırlarının kıyaslanması TÜİK'in Raporundaki Türkiye Nüfus Projeksiyonu iPhone 4S, iPhone 5 ve Samsung Galaxy S3 karşılaştırma sonuçları 300 yıllık problemi 16 yaşındaki genç çözdü Pentagon'da F-35 skandalı Dünyaya "kardeş" geldi! Türkiye'de turizm gelirlerinin yıllara göre değişimi İnsanlığın ilk türü bulundu Çocuksuzluk şampiyonu Almanya'da okullar öğrencisiz kalabilir Türkçe'nin Matematiği, Ahmet Okar 80 yıl önce sansürlenen Ata'nın mektubu bulundu Gates'ten Türkiye'ye Libya tepkisi NATO'dan hava saldırısı: 14 ölü, 6 yaralı Dünya ekonomisinde dokunulmazlıklar kaldırıldı! Türkiye'nin Gelecek Planları
1
2
3
4
5
6
7
8