LCD/LED TV duvara ne kadar yükseğe takılmalıdır?

Geniş ekran lcd/led tv aldığınızda, televizyonunuzu doğru konuma yerleştirmek televizyon izleme keyfinizi fazlasıyla arttıracaktır. Tam tersine, yanlış konuma yerleştirilmiş bir televizyon sebebiyle televizyon izlemekten keyif alamaz hale gelirsiniz.

Televizyonunuz için doğru konumu belirlerken üç temel özelliğe dikkat edilmesi gerekir:

1. Doğru duvar,

2. Doğru konum ya da doğru açı,

3. Doğru yükseklik.

Televizyonu asmak için doğru duvar ve doğru konum

Bildiğiniz üzere televizyonlara yandan baktığınızda renklerde ve contrast'ta bir miktar bozulma yaşanmaktadır. Her ne kadar tv üreticileri 160-170 derece görünebilir açı deseler de tv'ye bu kadar geniş bir açıdan bakmak görüntü kalitesini ve alacağınız keyfi büyük oranda etkiler. Bizim önerimiz görülebilir açının 90 derece olduğunu varsayacak şekilde televizyonunuzu konumlandırmanız. Yani, yemek masasında ya da L takımında oturan birisi televizyonu 45 dereceden daha dar bir açıyla görmemelidir.

TV duvar konumu

Yukarıdaki şekilde görüldüğü üzere, oturma bölgelerinizi yeşille gösterilmiş olan 45'er derecelik (toplamda 90 derece) orta bölümde tutmanız en iyi sonucu verecektir.

Televizyonunuzu asmak için doğru yükseklik

Televizyonunuzu duvara asarken, doğru duvar ve doğru konum kadar doğru yükseklik de önemlidir. TV kurulumunda doğru yüksekliğe karar verirken, çoğunluğun göz hizasının hangi seviyede olacağına bakılır. Eğer oturma odasındaysanız, oturan kişinin gözleri televizyonun yüksekliğini ortalamalıdır. Eğer mutaktaysanız, ayakta çalışan kişinin gözleri televizyonun yüksekliğini ortalamalıdır. Eğer şark köşesine televizyon kurmak istiyorsanız, mümkün olduğu kadar yere yakın bir kurulum yapmanız önerilir. Aksi taktirde yukarı ya da aşağı bakmaktan boynunuz ağrıyacaktır.

Televizyon göz hizası

Televizyonun yüksekliğinin orta noktası, izleyenlerin ortalama göz hizasına göre belirlenmelidir. Aşağıdaki şekilde, göz hizasına göre televizyonun nasıl ortalanacağı gösterilmiştir. İhtiyaç durumunda, yukarı doğru 10 derecelik bir açıya kadar, yani daha yukarı kurulum yapabilirsiniz.

TV duvar yükseklik

Örneğin, koltuğa oturduğunuzda gözleriniz yerden 100 cm, eşinizin gözleri yerden 90 cm, çocuklarınız gözleri yerden 80 cm yükseklikte oluyorsa; televizyon izleyecek olan kişilerin ortalama göz yüksekliğini 90 cm kabul edebiliriz. Televizyonunuzun kendi yüksekliği 60 cm ise, yüksekliğinin yarısı 30 cm olacaktır. Bunun da yerden 90 cm yüksekliğe konması için, televizyonun alt kısmı yerden 60 cm yükseklikte olmalıdır.

Yatma pozisyonunda TV yüksekliği

Yatak odasında televizyon yüksekliğini belirlerken, çoğunlukla yatarak mı oturarak mı televizyon izleyeceğinize kaar vermenizde fayda vardır. Yatakta oturur durumda televizyon izleyecekseniz göz hizası ayarını aynı şekilde yapabilirsiniz. Ancak, yatarken televizyon izlemek istiyorsanız, televizyonunuzu mümkün olduğu kadar yukarı asmanızda fayda vardır. Aksi taktirde yatakta boynunuz ağrıyacaktır.

Bunun dışında, yatma pozisyonunda tv izleyecekseniz, ve televizyonuzun kurulumunu yüksek bir konuma yaptıysanız, televizyonun üst kısmı biraz daha öne yatmış şekilde durmalıdır. Yoksa, normalden çok daha koyu bir görüntü izlemek zorunda kalırsınız.


5 yıl 6 ay önce eklendi

LCD/LED TV duvara ne kadar yükseğe takılmalıdır? Hz Muhammed (sav) ile ilgili Şiirler Göz renkleri nelerdir? En hızlı 3 atı bulma mantık sorusu En güzel romanlar, en çok beğenilen romanlar Dilimizde de anlamı olan İngilizce Atasözleri Oruç tutmanın bize kazandırdıkları Haçlı Seferleri, Haçlı Seferlerinin Sebepleri ve Sonuçları Hangi mahkeme hangi davalara bakar Farabi'nin Hayatı Neşet Ertaş Hayatı Dünya Edebiyatındaki Ünlü Romanlar ve Özetleri Alnı açık yüzü ak olmak deyiminin anlamı Türk vatandaşlığının evlat edinme ve seçme hakkı ile kazanılması Aile içi kalıtsal hastalıklar nelerdir? C++'ta proje oluşturma ve ortam değişkenlerini ayarlama Karınca yuvasının özellikleri, Karınca cumhuriyeti Programsız dosya şifreleme nasıl yapılır? Bilgisayara Şifre Nasıl Konulur Domain Adı Yaşam Çevrimi, Silinme Aşamaları Linux tabanlı sistemlerde işinizi kolaylaştıracak bilgiler
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28